easy εγκατάσταση

Έξυπνο κτίριο εύκολα!

Ο server ρύθμισης easy βρίσκεται στην καρδιά του συστήματος. Εγκαθίσταται στον κεντρικό πίνακα της κατοικίας και λειτουργεί σαν ένας έξυπνος συνεργάτης κατά τη διάρκεια της ρύθμισης. Ο server ρύθμισης easy δημιουργεί το περιβάλλον προγραμματισμού - επικοινωνίας ανάμεσα στην εγκατάσταση KNX και του τελικού χρήστη κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των ρυθμίσεων σε tablet, υπολογιστή ή smartphone.
Οι νέες μονάδες εξόδων easylink είναι εξοπλισμένες με όλες τις λειτουργίες που απαιτούνται σε μία κατοικία – είτε αυτές αφορούν το άναμμα και σβήσιμο του φωτισμού ή τη ρύθμισή του, το χειρισμό των ρολών, τη δημιουργία σεναρίων φωτισμού ή την προσαρμογή σε καιρικά φαινόμενα όπως ο άνεμος. Τα συστήματα easylink περιλαμβάνουν όλες τις λειτουργίες ασφαλείας και άνεσης που απαιτούν οι ανάγκες των πελατών σας.
Αν επιθυμείτε να αναβοσβήσετε τα φώτα ή να χειριστείτε τα ρολά χρησιμοποιώντας μονάδες φωτισμού/ρολών, ή να ρυθμίσετε το φωτισμό χρησιμοποιώντας ρυθμιστές φωτισμού, οι μονάδες εξόδων easylink της Hager είναι εδώ και είναι κατάλληλες για όλα αυτά αλλά και πολλά παραπάνω.
Η νέα σειρά χωνευτών μονάδων εξόδων διατίθεται σε εκδόσεις μίας και δύο εντολών. Η μονάδα μίας εξόδου μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όλους τους τύπους ελέγχου φωτισμού – όχι μόνο για έλεγχο on/off αλλά και για λειτουργία χρονικού, ψηφιακών εισόδων καθώς και εντολές σεναρίων.

Με την μονάδα εξόδου 2 εντολών μπορείτε να ρυθμίσετε δύο διαφορετικά κυκλώματα φωτισμού, ένα κινητήρα ρολού/τέντας ή έναν ανεμιστήρα δύο βημάτων (έλεγχος σε 2 στάθμες).
Οι νέοι ενεργοποιητές on/off και ρολών της Hager έχουν σχεδιαστεί ειδικά για έργα με μεγάλο αριθμό εξόδων, συνδυάζοντας το πλεονέκτημα των περιορισμένων διαστάσεων με πολύ ανταγωνιστική τιμή. Διαθέσιμες εκδόσεις 16 και 20 εξόδων για φωτισμό και ρολά, καθώς επίσης και 12 εξόδων για ρολά 230V.

Απόλυτος έλεγχος ρολών

Ο νέος μετεωρολογικός σταθμός easylink της Hager σας παρέχει ειδικές εξόδους KNX κατάλληλες για σύνθετες λειτουργίες και σενάρια όπως ο βηματικός έλεγχος ρολών και περσίδων ανάλογα με την θέση του ήλιου.

Αντίστοιχα τον χειμώνα το θερμικό κέρδος του κτιρίου ενισχύεται με είσοδο φυσικού φωτός πάλι από την διαχείριση των ρολών μέσω της μονάδας. Αυτό λοιπόν δημιουργεί μια άνετη ατμόσφαιρα για τους χρήστες και μειώνει τα κόστη φωτισμού και κλιματισμού.

Μετεωρολογικός σταθμός με σήμα GPS

Ο μετεωρολογικός σταθμός με ενσωματωμένo GPS ανιχνεύει τη βροχή, μετράει τη θερμοκρασία και την ταχύτητα του ανέμου αλλά και παρακολουθεί τη θέση του ήλιου με ακρίβεια. Με βάση αυτά τα δεδομένα, μπορούν να ρυθμιστούν κατάλληλες σκιάσεις και λειτουργίες θερμικής προστασίας καθώς και ρύθμιση της θέσης των σκιάστρων – μέχρι και σε 4 διαφορετικές προσόψεις του κτιρίου. Έτσι επιτυγχάνεται εξοικονόμηση ενέργειας ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται το επίπεδο άνεσης από την είσοδο του φυσικού φωτισμού καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Επίσης μπορεί να προγραμματιστεί σήμανση alarm για βροχή, παγετό και αέρα σε 3 διαφορετικές βαθμίδες σε κάθε περίπτωση. Η ημερομηνία, η ώρα και οι ακριβείς γεωγραφικές συντεταγμένες λαμβάνονται μέσω του σήματος GPS με αυτόματη εναλλαγή από καλοκαίρι σε χειμώνα.

Η δυνατότητα εύκολης οπτικοποίησης μέσω easylink δίνει την δυνατότητα προγραμματισμού επιπλέον προηγμένων λειτουργιών, όπως ρύθμιση θερμοκρασιών, λογικές πύλες και χρονικών εντολών σε συνδυασμό με τον μετεωρολογικό σταθμό.

Μονάδες εξόδου ρολών KNX easylink

Διατίθενται 5 μονάδες εξόδου ρολών με επιλογές 4, 8 ή 12 εντολών. Η μονάδα 12 εντολών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ελέγξει οποιοδήποτε είδος ρολών που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μία μεγάλη κατοικία. Η έξοδος των 12 ρολών τροφοδοτείται με 230V. Ανάλογα με την ονομαστική τάση των κινητήρων υπάρχουν διαθέσιμες έξοδοι για 230V ή για 24V.