Νέοι φωτεινοί περιστροφικοί διακόπτες berker

Ανανεωμένες σειρές berker1930, berker Glas, berker R.classic

100 χρόνια Bauhaus - 100 χρόνια berker - 100 χρόνια καινοτομίας και design

To 2019 τόσο η Berker όσο και η θρυλική σχολή τέχνης, σχεδιασμού και αρχιτεκτονικής "Bauhaus" γιορτάζουν την 100ή επέτειο τους. Την ίδια χρονιά με αφορμή αυτή τη διπλή επέτειο, επανακυκλοφορούμε τους κυκλικούς περιστροφικούς διακόπτες μας με ένα νέο, μοναδικό χαρακτηριστικό.

Παρουσιάζουμε στην ελληνική αγορά τον πρώτο φωτεινό περιστροφικό διακόπτη καθιστώντας τα προϊόντα των σειρών berker 1930, berker Glas και berker R.classic ιδανική επιλογή για εκλεπτυσμένες κατοικίες, ξενοδοχεία και ιστορικά κτίρια. Επιπλέον, με την πλήρη ανανέωση του μηχανισμού του κάθε διακόπτη η συναρμολόγηση γίνεται ακόμη πιο εύκολη.

Τρεις γραμμές σχεδίασης


 
 
 

berker 1930

Όταν το ρετρό συναντά την υψηλή τεχνολογία: Ο διακόπτης berker 1930 εμπνέεται ξεκάθαρα από την φιλοσοφία της Bauhaus. Μπορεί να κατασκευαστεί είτε από λευκό ή μαύρο πλαστικό είτε από λευκή ή μαύρη πορσελάνη "made by Rosenthal".

berker Glas

Οτιδήποτε παρά συνηθισμένο: Η νέα προσθήκη LED έχει μια ιδιαίτερα ευχάριστη επίδραση στο γυαλί προσδίδοντας μια όμορφη αίσθηση τόσο σε χώρους με κλασική διακόσμηση όσο και σε μοντέρνους χώρους. Μπορείτε να επιλέξετε γυάλινο διακόπτη με διαφανές-διαυγές γυαλί ή γυαλί με λευκή επίστρωση στο πίσω μέρος.

berker R.Classic

Απόλυτη καθαρότητα: Η νέα προσθήκη LED φωτισμού παράγει μια καθαρή λωρίδα φωτός γύρω από το χειριστήριο του διακόπτη berker R.Classic. Η ιδιαίτερη αίσθηση καθαρής γραμμής και υψηλής αισθητικής που προσδίδει το φωτεινό στοιχείο είναι διαθέσιμη σε όλες τις εκδόσεις της σειράς όπως σε γυαλί λευκό ή μαύρο, σε αλουμίνιο και inox.

Φως προσανατολισμού ή σηματοδότησης; Η επιλογή είναι δική σας!

Οι νέοι περιστροφικοί διακόπτες δίνουν τη δυνατότητα φωτισμού σηματοδότησης και προσανατολισμού. Η ψυχρή λευκή λυχνία προσανατολισμού είναι μονίμως αναμμένη και κάνει τον διακόπτη ορατό στο σκοτάδι. Η θερμή λευκή φωτεινή ένδειξη σηματοδότησης δηλώνει εάν μια εξωτερική πρίζα είναι ενεργοποιημένη ή μας δίνει την πληροφορία αν ένα δωμάτιο που δεν βλέπουμε είναι κατειλημμένο ή όχι όπως πχ. η τουαλέτα των επισκεπτών. Ο τύπος φωτισμού μπορεί να ρυθμιστεί από την ενσωματωμένη μονάδα LED. Η ενδεικτική λυχνία προσανατολισμού μπορεί να απενεργοποιηθεί, ανάλογα με τις ανάγκες, ρυθμίζοντας ένα μικρό κρυφό διακοπτάκι που βρίσκεται πάνω στη μονάδα.

Το βασικό χαρακτηριστικό: Η προσθήκη του LED στοιχείου

Το στοιχείο LED μπορεί να τοποθετηθεί σε όλους τους νέους περιστροφικούς μηχανισμούς. Εφαρμόζει πάνω στον μηχανισμό και με τα ειδικά ελατήρια που διαθέτει τα οποία "πατούν" πάνω στις βίδες των επαφών, τροφοδοτείται με τάση. Τοποθετείται στην πρόσοψη του μηχανισμού χωρίς να απαιτείται η αφαίρεσή του από τον τοίχο. Για να το κάνετε αυτό, πρέπει απλά και μόνο να αφαιρέσετε το περιστροφικό χειριστήριο και το πλαίσιό του.

Οδηγός φωτισμού για τέλεια διάχυση φωτός

Κάθε στοιχείο LED είναι εφοδιασμένο με έναν διάφανο αποστάτη ο οποίος τοποθετείται μεταξύ του πλακιδίου και του περιστροφικού χειριστηρίου και επιτρέπει την ομοιόμορφη διάχυση του φωτός στην επιφάνεια του πλακιδίου.

Χαρακτηριστικά νέου περιστροφικού μηχανισμού

Τα χαρακτηριστικά των νέων περιστροφικών διακοπτών ανανεώθηκαν πλήρως: Ο νέος μηχανισμός εντυπωσιάζει με την λειτουργικότητά, τον εργονομικό σχεδιασμό του, την στιβαρότητα αλλά και την μεγάλη αντοχή του που προσδίδει ακόμη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.
01
Ενισχυμένος άξονας με δακτύλιο κεντραρίσματος

Για υψηλότερη ακρίβεια διακοπής και χαμηλότερο θόρυβο κατά την περιστροφή.
Χάρη στον δακτύλιο κεντραρίσματος, το πλακίδιο προσαρμόζεται απόλυτα στον άξονα περιστροφής.

02
Βίδες Pozidriv

Εύκολη πρόσβαση από την πρόσοψη του μηχανισμού.
03
Ευανάγνωστο διάγραμμα συνδεσμολογίας

Για γρήγορη σύνδεση χωρίς προβλήματα.
04
Νέα νύχια στήριξης

Τα νέα νύχια προσφέρουν πιο σταθερή στήριξη στο κουτί εγκατάστασης και χάρη στη γεωμετρική τους κίνηση αποφεύγονται τυχόν φθορές στα καλώδια σύνδεσης.
05
Νέες επαφές σύνδεσης

Νέες επαφές για εύκαμπτα και μονόκλωνα καλώδια διατομής 0.75mm² - 2.5mm²

Εύκολη διαμόρφωση της μονάδας LED

Οι νέες λυχνίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φωτεινή ένδειξη προσανατολισμού ή σηματοδότησης.
Το φως που παράγεται μπορεί να είναι είτε θερμό λευκό είτε ψυχρό λευκό βάσει των ρυθμίσεων που μπορούν να γίνουν μέσω του συρόμενου διακόπτη, που βρίσκεται στην πρόσοψη του στοιχείου, ή/και μέσω του jumper, που βρίσκονται στην πίσω όψη του στοιχείου. Ο συρόμενος διακόπτης και το jumper φανερώνουν τις πολλές διαφορετικές επιλογές διαμόρφωσης του φωτεινού στοιχείου. Για την λειτουργία ένδειξης κατάστασης απαιτείται σύνδεση ουδετέρου (Ν).