easy ρύθμιση

Το σύστημα KNX easylink σας προσφέρει ένα εύκολο μέσο προγραμματισμού μιας εγκατάστασης KNX. Απλά συνδεθείτε στη νέα υπηρεσία easy tool μέσω ενός tablet, smartphone ή ηλεκτρονικού υπολογιστή – και από εκεί και πέρα τα πράγματα τρέχουν μόνα τους. Απλά και εύκολα.

Βήμα 1: Ανίχνευση συσκευών

Αφού δημιουργήσετε ένα νέο έργο, επιλέξτε την λειτουργία ’Start discovery’. Αυτομάτως θα αναγνωριστούν όλες οι συσκευές KNX που έχουν εγκατασταθεί στο σύστημα, μαζί με τις εισόδους και εξόδους τους και θα απαριθμηθούν κατα σειρά. Το λογισμικό διαχωρίζει τα υλικά σε ενσύρματα και ασύρματα. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει να ελέγξετε αν έχουν ανιχνευτεί όλα τα εγκατεστημένα υλικά.

Βήμα 2: Ονοματοθεσία

Το σύστημα KNX easylink μιλάει την καθομιλουμένη γλώσσα – δηλαδή όχι συντομογραφίες και όχι κωδικούς! Ξεκινάτε δηλώνοντας ένα απλό όνομα για το κτίριο, συνεχίζετε δίνοντας ονόματα σε κάθε δωμάτιο και τα αντιστοιχίζετε σε κάθε όροφο. Το επόμενο βήμα είναι η ονοματοθεσία των προϊόντων KNX καθώς και των εισόδων και εξόδων τους. Παραμετροποιείτε easy και οι εισόδοι και έξοδοί τους αντιστοιχίζονται στα δωμάτια που έχουν δημιουργηθεί.

Βήμα 3: Αντιστοίχιση

Τώρα επιλέγετε τις εισόδους και εξόδους που χρειάζεστε απλά αγγίζοντας την οθόνη. Μπορείτε να επιλέξετε ταυτόχρονα πολλαπλές εισόδους και εξόδους που θέλετε να συνδέσετε. Η λειτουργία φίλτρου επιτρέπει την γρήγορη και εύκολη εφαρμογή αντιστοιχίσεων για να δημιουργήσετε για παράδειγμα ομαδικές εντολές. Όταν έχετε επιλέξει τα κανάλια που θέλετε να αντιστοιχίσετε, πατήστε το σύμβολο ’Link’.

Βήμα 4: Λειτουργία

Το τελευταίο βήμα περιλαμβάνει την επιλογή της κατάλληλης λειτουργίας. Για παράδειγμα μπορεί να θέλετε μέσω ενός μπουτόν να ρυθμίζετε την ένταση του φωτισμού – ή να επιλέξετε κάποια άλλη εντολή από ένα εύρος λειτουργιών KNX. Με την ολοκλήρωση της επιλογής σας, ο χειρισμός του μπουτόν μπορεί να γίνει άμεσα.