KNX systemlink

Μία ευέλικτη σειρά επιλογών

Η γκάμα συσκευών της Hager σας δίνει την δυνατότητα να αναπτύξετε λύσεις που θα προσφέρουν άνεση, λειτουργικότητα και εξοικονόμηση ενέργειας ενώ ταυτόχρονα θα προσθέσουν υψηλή αισθητική και αξία στην εγκατάστασή σας.
Η ομάδα προϊόντων systemlink δίνει λύση σε εκτεταμένες και απαιτητικές σε αυτοματισμούς εγκαταστάσεις KNX. Οι συσκευές προγραμματίζονται μέσω του λογισμικού ETS (Engineering Tool Software), αποκτώντας πρόσβαση σε όλο το εύρος των δυνατοτήτων του KNX. Μέσω του ETS μπορούν να προγραμματιστούν επίσης και οι υπόλοιπες συσκευές της Hager quicklink και easylink με επιπλέον λειτουργίες. Η γκάμα συσκευών KNX systemlink παρέχει στον τελικό χρήστη πληθώρα εφαρμογών όπως ο έλεγχος φωτισμού και ρολών, ο έλεγχος θερμοκρασίας ανά χώρο καθώς επίσης και πολλές ακόμη λειτουργίες. Η εγκατάσταση KNX μεγιστοποιεί την άνεση του χρήστη: ο έλεγχος γίνεται από μία οθόνη αφής, μέσω ασύρματων εντολών RF ή και απομακρυσμένα μέσω internet. Η γκάμα των KNX συσκευών αποτελείται από διακόπτες, ενεργοποιητές φωτισμού, σκίασης, θέρμανσης, μετεωρολογικούς σταθμούς καθώς επίσης μετρητές ενέργειας για έξυπνες μετρήσεις.

Λύσεις KNX ETS με μια ματιά

Διακόπτες Berker KNX

Σε σύγκριση με έναν συμβατικό απλό διακόπτη, οι ελεύθερα προγραμματιζόμενοι διακόπτες KNX της Berker εκτελούν από απλές έως σύνθετες λειτουργίες αποσκοπώντας στην αναβάθμιση της διαβίωσης του τελικού χρήστη. Διατίθενται σε εκδόσεις από 2 εώς 8 εντολών συγκεντρώνοντας όλες τις λειτουργίες σε ένα σημείο ελέγχου. Οι περισσότερες σειρές berker διαθέτουν ενσωματωμένο αισθητήριο θερμοκρασίας που βοηθά στην καλύτερη ενημέρωση και διαχείριση της θερμοκρασίας του χώρου. Κάθε πλήκτρο διαθέτει RGB LED κατάστασης σε 6 διαφορετικά χρώματα (αναλόγως τη σειρά) που χρησιμοποιείται για την ένδειξη μιας λειτουργίας ή για να ειδοποιήσει τον χρήστη σε περίπτωση κάποιου συμβάντος.

Ενεργοποιητές KNX

Οι ενεργοποιητές KNX αποτελούν την καρδιά του συστήματος KNX καθώς η χρήση τους είναι απαραίτητη για τον έλεγχο των φορτίων της εγκατάστασης όπως ο φωτισμός και τα ρολά. Ελέγχουν τα φορτία κατόπιν εντολών που λαμβάνουν από συσκευές εισόδου όπως τα μπουτόν KNX, οι μετεωρολογικοί σταθμοί ή οι ανιχνευτές παρουσίας. Γκάμα ενεργοποιητών Η γκάμα ενεργοποιητών διαχωρίζεται σε διαφορετικές εκδόσεις ανάλογα με τις ανάγκες της εγκατάστασης:

  • συνδυασμού ελέγχου φωτισμού και ρολών σε έκδοση ράγας και χωνευτή
  • ρύθμισης φωτισμού
  • ελέγχου ρολών
  • ελέγχου θέρμανσης/ψύξης κα

Έξυπνες μετρήσεις με KNX

Η μέτρηση ενέργειας μέσω KNX αποτελεί μια αξιόπιστη λύση βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης της εγκατάστασης. Η ενημέρωση κατανάλωσης ενέργειας βοηθά τον χρήστη στην αναγνώριση οποιασδήποτε σπάταλης ή λανθασμένης χρήσης εξοπλισμού στο κτίριο επιτρέποντας την λήψη κατάλληλων μέτρων εξοικονόμησης. H μονάδα διασύνδεσης μετρητών ενέργειας KNX TXF121 επιτρέπει την διασύνδεση ενός συμβατικού μετρητή ενέργειας Hager για την λήψη των μετρούμενων δεδομένων με σκοπό την απεικόνισή τους σε ένα περιβάλλον οπτικοποίησης (domovea server κωδ. TJAx70) προς ενημέρωση του τελικού χρήστη. Συνδέεται με μονοφασικούς και τριφασικούς μετρητές μέσω του ενσωματωμένου interface υπερύθρων IR στο πλαϊνό μέρος της συσκευής μεταφέροντας με αυτόν τον τρόπο τα δεδομένα του μετρητή στο BUS.


Μετεωρολογικοί σταθμοί KNX

Αποτελούν ολοκληρωμένο σύστημα λήψης, επεξεργασίας και μετάδοσης δεδομένων καιρού με ενσωματωμένη κεραία GPS. Οι μετεωρολογικοί σταθμοί μετρούν τη φωτεινότητα, την εξωτερική θερμοκρασία, την ταχύτητα του ανέμου και την βροχή. Αλλάζουν αυτόματα κατάσταση σε ημέρα/νύχτα. Υπολογίζουν την ακριβή θέση του ήλιου (αζιμούθιο, ανατολή, δύση) στην τοποθεσία που εγκαθίστανται χάρη στο ενσωματωμένο GPS. Προσφέρουν τρεις βασικές λειτουργίες για την εξοικονόμηση ενέργειας:
  • Λειτουργία άνεσης: ρύθμιση σκίασης σύμφωνα με την κίνηση του ήλιου για περισσότερη άνεση στο χώρο
  • Προστασία υπερθέρμανσης: έλεγχος σκίασης σύμφωνα με την κίνηση του ήλιου για μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας ψύξης κατά τη θερινή περίοδο
  • Ανάκτηση θερμότητας: έλεγχος σκίασης για συμβολή της ηλιακής θερμότητας στη θέρμανση του χώρου

Μέτρηση ποιότητας του αέρα στον χώρο

Περνώντας το 90% του χρόνου μας σε εσωτερικούς χώρους σημαίνει ότι αναπνέουμε κατά 90% αέρα εσωτερικών χώρων. Μια κακή ποιότητα αέρα εσωτερικού χώρου επηρεάζει σημαντικά την ανθρώπινη υγεία και παραγωγικότητα. Οι αισθητήρες ποιότητας αέρα KNX είναι συσκευές για την μέτρηση της συγκέντρωσης διοξειδίου του άνθρακα, σχετικής υγρασίας και θερμοκρασίας του χώρου στον οποίο εγκαθίστανται. Στέλνουν τις μετρούμενες τιμές στο BUS οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον έλεγχο ανεμιστήρων εξαερισμού, ηλεκτρικών παραθύρων καθώς και τον έλεγχο της θερμοκρασίας ανά χώρο. Σε συνδυασμό με τις μονάδες οπτικοποίησης domovea απεικονίζουν τα μετρούμενα στοιχεία θερμοκρασίας, υγρασίας και ποιότητας αέρα CO2 προς ενημέρωση και ειδοποιήσεις προς τον χρήστη σε πραγματικό χρόνο.

Server οπτικοποίησης Domovea

Με τον server οπτικοποίησης domovea η εγκατάσταση KNX απεικονίζεται σε μια οθόνη δίνοντας στο χρήστη την δυνατότητα για την πλήρη και αποτελεσματική διαχείριση του χώρου του. Λειτουργίες όπως ο φωτισμός, τα ρολά, η θέρμανση, ο κλιματισμός, οι κάμερες και τα συστήματα συναγερμού μπορούν να ελεγχθούν από μία οθόνη αφής εγκατεστημένη κεντρικά στο χώρο, ένα smartphone, tablet ή PC μέσω της δωρεάν εφαρμογής domovea διαθέσιμης σε iOS, Android και Windows.

Προγραμματισμός KNX συσκευών μέσω ETS

Το ETS (Engineering Tool Software) είναι το λογισμικό προγραμματισμού των πιστοποιημένων KNX συσκευών που υπάρχουν σε μια εγκατάσταση. Η υλοποίηση της εγκατάστασης KNX πραγματοποιείται μέσα από ένα φιλικό προς τον επαγγελματία περιβάλλον προγραμματισμού έχοντας συνδέσει το PC με το BUS μέσω μιας πύλης USB ή IP.

Κι άλλες λύσεις για έξυπνες κτιριακές εγκαταστάσεις

Ασύρματα micro-modules

Αναβαθμίστε τις υπάρχουσες ηλεκτρικές σας εγκαταστάσεις με τις ασύρματες λύσεις της Hager. Η απάντηση στην ανάγκη για γρήγορη ανακαίνιση, χωρίς πολυέξοδες εργασίες είναι μονάδες μικρού μεγέθους, τα micro-modules τα οποία χρησιμοποιούν ασύρματη επικοινωνία μεταξύ τους και παράλληλα επιτρέπουν προαιρετικά την διατήρηση του υφιστάμενου διακοπτικού υλικού.

Διακόπτες berker KNX

Η γκάμα περιλαμβάνει σχέδια που καλύπτουν τόσο κλασικές όσο και μοντέρνες επιλογές. Μπορείτε να επιλέξτε το υλικό που επιθυμείτε μέσα από μια μεγάλη ποικιλία φυσικών υλικών και χρωμάτων, στη σχεδιαστική γραμμή που σας ταιριάζει. Ένα τόσο μεγάλο εύρος επιλογών σας εξασφαλίζει ότι κάθε αρχιτεκτονική απαίτηση μπορεί να ικανοποιηθεί στη λεπτομέρειά της.

Domovea: συνδέει. ελέγχει. οπτικοποιεί.

Σήμερα, τα σπίτια γεμίζουν ολοένα και περισσότερο με έξυπνες συσκευές και εφαρμογές. Για εσάς, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνδυάζετε μεταξύ τους όλες τις περίπλοκες τεχνολογίες και τα διαφορετικά συστήματα. Χρησιμοποιώντας το domovea της Hager, βάζετε τα θεμέλια για τη διασύνδεση όλων των εφαρμογών μιας έξυπνης εγκατάστασης.