Η Light + Building αναβάλλεται

Λόγω των νέων δεδομένων που έχει επιφέρει σε παγκόσμιο επίπεδο η πανδημία του κορονοϊού και τις σχετικές απαγορεύσεις σε εκδηλώσεις και ταξιδιωτικούς περιορισμούς, η εταιρεία Messe Frankfurt, μαζί με τους συνεργάτες της - ZVEI και ZVEH - και το Συμβουλευτικό Συμβούλιο της Messe Frankfurt, συμφώνησαν να αναστείλουν την 11η Light + Building έκθεση. Ως εκ τούτου, οι νέες ημερομηνίες διεξαγωγής της κορυφαίας εμπορικής έκθεσης στον κόσμο για τεχνολογία φωτισμού και κτιρίων έχουν προγραμματιστεί για τις 13 έως τις 18 Μαρτίου του 2022.

Λόγω της έντονης διασποράς του κορονοϊού, δεν ήταν δυνατή η διεξαγωγή της Light + Building 2020, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί για το Μάρτιο, γι' αυτό ελήφθη η απόφαση να αναβληθεί έως τις 27 Σεπτεμβρίου με 2 Οκτωβρίου του 2020. Για αυτόν το λόγο, η Messe Frankfurt, μαζί με τους συνεργάτες της, έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα για να διασφαλίσει ότι οποιαδήποτε αναβολή της εκδήλωσης θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ύστερα, κάνοντας εκ νέου αξιολόγηση της τρέχουσας κατάστασης και δέκα εβδομάδες μετά την αρχική αναβολή, δεν ήταν δυνατό να διασφαλιστεί ότι προετοιμασίες και η υλοποίηση θα προχωρήσει σύμφωνα με το σχέδιο, δεδομένης της κοινής απόφασης της ομοσπονδιακής και της πολιτειακής κυβέρνησης ότι σημαντικές εκδηλώσεις ενδέχεται να μην πραγματοποιηθούν στη Γερμανία τουλάχιστον έως τα τέλη Αυγούστου. Οι ταξιδιωτικοί κανονισμοί και οι απαγορεύσεις συνελεύσεων παίζουν κεντρικό ρόλο στη διοργάνωση εκδηλώσεων κάθε είδους. Στόχος του κλάδου, αλλά και της οικονομίας γενικότερα, είναι η διοργάνωση μιας κορυφαίας εμπορικής έκθεσης παγκοσμίως, της Light + Building, με τρόπο που να είναι κατάλληλος και σύμφωνος με τις προσδοκίες των πελατών, την ιδέα και τις παροχές που υπόσχεται. Η Messe Frankfurt δεν είναι, προς το παρόν, σε θέση να εγγυηθεί για όλα αυτά τα χαρακτηριστικά.

«Οι τρέχοντες κανονισμοί, σε συνδυασμό με τους συνεχιζόμενους παγκόσμιους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και την πιθανή απειλή για την ατομική υγεία, καθιστούν αδύνατη τη διεξαγωγή του Light + Building το 2020», αναφέρει ο Wolfgang Marzin, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Messe Frankfurt. "Ταυτόχρονα, πρέπει να αποτρέψουμε περιττές δαπάνες σε πρώιμο στάδιο προς το συμφέρον των εκθετών και των επισκεπτών. Η απόφαση δεν ήταν εύκολη για κανέναν από εμάς, αλλά τώρα επικεντρωνόμαστε στη διεξαγωγή του επόμενου Light + Building το 2022, όπως έχει προγραμματιστεί".

Ο Daniel Hager, Πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Κατασκευαστών Ηλεκτρικών και Ηλεκτρονικών Ειδών (ZVEI) και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Hager, πρόσθεσε: «Με την τρέχουσα κατάσταση, δεν θα μπορούσαμε να βιώσουμε το αισιόδοξο, συνεργατικό και καινοτόμο πνεύμα που πάντα χαρακτήριζε τη Light + Building. Οι σκέψεις μας είναι κατειλημμένες με άλλα ζητήματα αυτήν την περίοδο, ενώ η κοινωνική αποστασιοποίηση δεν ενδείκνυται για μια εμπορική έκθεση. Γι' αυτό, πρέπει όλοι να κοιτάξουμε μπροστά: Η εμπορική έκθεση πρέπει να συνεχίσει να είναι φάρος για τον κλάδο και βήμα ανταλλαγής ιδεών. Είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε σε καλύτερη θέση ώστε να επιστρέψουμε με την έκθεση τον Μάρτιο του 2022.

Ο Torsten Schulz, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Hager, απευθύνεται επίσης σε όλους τους πελάτες: "Λυπούμαστε που φέτος πρέπει να εγκαταλείψουμε την έκθεση ως σημαντικό μέσο για την ανταλλαγή ιδεών με τους πελάτες και τους συνεργάτες μας. Ως εκ τούτου, θα πραγματοποιήσουμε αυτήν την αλληλεπίδραση με διαφορετικό τρόπο. Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: Θα παραμείνουμε σε στενή επαφή, όπως και τις προηγούμενες εβδομάδες, και ανυπομονούμε να παρουσιάσουμε τα νέα προϊόντα που έχουν προγραμματιστεί για την έκθεση με τα Νέα του Σεπτεμβρίου».