Νέες εγκαταστάσεις logistics 24.000τ.μ.

Ο όμιλος Hager ανακοινώνει την κατασκευή νέων υποδομών logistics 24.000 τ.μ. για να υποστηρίξει την ανάπτυξή του. Με το προβλεπόμενο άνοιγμα για το 2020, η νέα πλατφόρμα logistics θα βρίσκεται στη βιομηχανική ζώνη «Ecoparc Rhénan» στο Reichstett, στην ευρύτερη περιοχή του Στρασβούργου της Γαλλίας.

Τα νέα κτίρια θα διαχειρίζεται ο όμιλος και θα διασφαλίζει την παράδοση των παραγγελιών εξαγωγής (εκτός της Γαλλίας και του Βελγίου) και την τροφοδοσία άλλων ευρωπαϊκών αποθηκών. Η φιλοδοξία του ομίλου είναι να φτάσει τον κύκλο εργασιών τριών δισεκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο της ευνοϊκής δυναμικής της αγοράς στην Ευρώπη. Προκειμένου να ανταποκριθεί σε αυτό και να αποκτήσει νέους πελάτες, ο όμιλος Hager προσαρμόζει τις υπηρεσίες logistics του για να εξυπηρετήσει στοχευμένα κανάλια πωλήσεων σε διάφορους τύπους δραστηριοτήτων εφοδιασμού. Αυτή η επένδυση στο Reichstett θα ακολουθηθεί κι απο άλλες παρόμοιες στη Γαλλία και τη Γερμανία τα επόμενα τρία χρόνια.

Σύμφωνα με τον François Lhomme, Διευθύνοντα Σύμβουλο και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ομίλου"... οργανώνουμε και σχεδιάζουμε τις ροές μας παγκοσμίως, από τις πλατφόρμες μας έως τους πελάτες μας, οι οποίες περιλαμβάνουν διανομείς, ηλεκτρολόγους, καταστήματα DIY και διαχειριστές έργων. Η μεγάλη πρόκληση της διαχείρησης της αλυσίδας εφοδιασμού είναι η επιτάχυνση των ροών προκειμένου να ανταποκρινόμαστε το συντομότερο δυνατό, μερικές φορές ακόμη και την επόμενη μέρα, σε πελάτες που αναζητούν αμεσότητα. Ο όμιλος επέλεξε αυτό το σημείο για τη δημιουργία των νέων εγκαταστάσεων λόγω της εγγύτητάς του στις τρέχουσες εγκαταστάσεις, της αποτελεσματικής υποστήριξης από τις τοπικές αρχές και τους οργανισμούς στην Αλσατία και των εξαιρετικών συγκοινωνιακών συνδέσεων."

Για αρκετούς μήνες, ο Όμιλος Hager εξετάζει τη βελτιστοποίηση του δικτύου logistics του, προκειμένου να προσαρμοστεί στις πρόσφατες εξελίξεις και να προβλέψει τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται στον τομέα, παρέχοντας παράλληλα τα μέσα για την υποστήριξη των φιλοδοξιών της για ανάπτυξη.

Το έργο αυτό θα διαρκέσει τα επόμενα δύο χρόνια και θα επιτρέψει στον όμιλο να προσεγγίσει τους υπαλλήλους του τμήματος logistics σε κάθε στάδιο της ανάπτυξης της νέας πλατφόρμας. Η προτεραιότητα για τον όμιλο Hager είναι τώρα να εισέλθει στην φάση ανάπτυξης του οικοδομικού έργου και του οικοπέδου.