Νέο εργοστάσιο παραγωγής ρελέ στο Obernai (Γαλλία)

Στόχος: η κάλυψη της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης των πελατών μας
Μετά από τρία χρόνια εργασίας, το κτίριο των 2.600 m² είναι πλέον σε λειτουργία. Οι πρώτες παραδόσεις για τα εργοστάσια του Ομίλου πρόκειται να ξεκινήσουν τον Απρίλιο του 2022. Στόχος είναι η κάλυψη της ζήτησης των πελατών με σταδιακή αύξηση της δυναμικότητας κατά 40% τον πρώτο χρόνο και διπλασιασμό της τα επόμενα δύο χρόνια.

Σηματοδοτώντας τα επίσημα εγκαίνια στις 15 Μαρτίου 2022, στα οποία συμμετείχαν εκλεγμένοι εκπρόσωποι και οικονομικοί παράγοντες από την περιοχή, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Hager, Daniel Hager εξηγεί: «Αναπτύσσουμε την επιχείρησή μας και επενδύουμε στην Αλσατία για περισσότερα από 60 χρόνια. Αυτή η επένδυση των 29 εκατομμυρίων ευρώ αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας αναπτυξιακής στρατηγικής, όχι μόνο για να διασφαλίσουμε το μέλλον μας, αλλά και προς όφελος των πελατών μας».

Σχεδιασμένο σε δύο επίπεδα (με το ισόγειο να προορίζεται για παραγωγή και τον άλλο όροφο για υποστηρικτικές δραστηριότητες), το νέο κτίριο αποτελεί επέκταση του τρέχοντος εργοστασίου που κατασκευάζει υλικά προστασίας ράγας (αυτόματες ασφάλειες και ρελέ διαρροής).
6875151.3324
Αυτό το νέο εργοστάσιο θα απασχολήσει σχεδόν 80 νέα άτομα, τα δύο τρίτα των οποίων θα προσληφθούν εντός της επόμενης διετίας. Το έργο έχει υποστηριχθεί από επιχορήγηση 200.000 € που χορηγήθηκε από την περιοχή Grand Est.

Ένα εργοστάσιο αφιερωμένο στους πελάτες του

Ο Όμιλος Hager κατασκευάζει ρελέ στις εγκαταστάσεις του στο Obernai από το 1995. Για να αντικατοπτρίζει την τεχνολογική πρόοδο και να συμβαδίζει με την εμπορική ζήτηση, η οποία αυξάνεται μεταξύ 5% και 10% κάθε χρόνο, ο Όμιλος έχει επενδύσει σε ένα νέο εργοστάσιο που καθοδηγείται από μια βιομηχανική διαδικασία που ενσωματώνει τις τελευταίες τεχνικές καινοτομίες. Αυτά τα προϊόντα κατασκευάζονται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο περιβάλλον με υψηλή ακρίβεια και εξαιρετικά καθαρές συνθήκες, όπως ακριβώς απαιτείται.

Ρελέ: τεχνολογία αιχμής

Το ρελέ είναι ένα εξάρτημα μεγέθους έως και μερικών cm3, το οποίο είναι ενσωματωμένο στον πυρήνα των αυτόματων διακοπτών και των ρελέ διαρροής. Αυτή η συσκευή ασφαλείας, που λειτουργεί σε πολύ χαμηλά ρεύματα, αναλύει το ρεύμα μιας ηλεκτρικής εγκατάστασης σε πραγματικό χρόνο. Εάν εντοπιστεί σφάλμα (διαρροή ρεύματος), διακόπτεται η παροχή ρεύματος, προστατεύοντας έτσι τόσο τους ανθρώπους όσο και τις ιδιοκτησίες τους.

Βασικά στοιχεία για το νέο εργοστάσιο ρελέ στο Obernai:

  • Επιφάνεια 2.600 m² σε δύο επίπεδα
  • Επενδύθηκαν 29 εκατ. ευρώ
  • 80 νέες θέσεις εργασίας
  • Μακροπρόθεσμα θα κατασκευάζονται 60.000 ρελέ την ημέρα
  • Περισσότερα από 60 διαφορετικά προϊόντα που πρόκειται να κατασκευαστούν
  • 250.000 km αγωγού χαλκού ετησίως

Ο Όμιλος Hager ανέθεσε στους αρχιτέκτονες Sauerbruch Hutton και στην εταιρεία μηχανικών «ΟΤΕ-ingenierie» να σχεδιάσουν το νέο εργοστάσιο.