Vendenheim: μια νέα διεθνής πλατφόρμα logistics για τον Όμιλο Hager

Για να υποστηρίξει τις αναπτυξιακές του φιλοδοξίες στην Ευρώπη και να έρθει πιο κοντά στους πελάτες του σε όλο τον κόσμο, ο Όμιλος της Hager αναπτύσσει το μοντέλο εφοδιασμού του σε μεγάλο βαθμό. Η νέα αποθήκη διανομής 27.500 m² στο Vendenheim (Γαλλία) χειρίζεται πλέον την παράδοση παραγγελιών στο εξωτερικό και εκ νέου αποθήκευση των άλλων ευρωπαϊκών αποθηκών του ομίλου.
Δύο χρόνια μετά την έναρξη της κατασκευής του το 2019, η μεγαλύτερη αποθήκη διανομής του ομίλου εξελίσσεται. Το Μάιο του 2021 ξεκινήσαμε με την εφαρμογή ενός νέου WMS (Warehouse Management System) και με χειροκίνητο χειρισμό υπερμεγέθων προϊόντων. Σήμερα, η κυκλοφορία του αυτοματοποιημένου συστήματος συλλογής παραγγελιών σηματοδοτεί την έναρξη της δεύτερης και τελευταίας φάσης εκκίνησης. Η πλήρης επιχειρησιακή ικανότητα θα πρέπει να έχει επιτευχθεί έως τον Απρίλιο του 2022 με την άφιξη των τελευταίων εργαζομένων από το DC Bischwiller (Γαλλία).

«Πιο συγκεκριμένα, από το μοντέλο “κοντά στο εργοστάσιο” προχωράμε σε μια λογική “κοντά στον πελάτη” με την επιτάχυνση των ροών, προκειμένου να ανταποκριθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα, συχνά εντός 24 ωρών, στους πελάτες μας. Μεταμορφώνουμε το μοντέλο του εφοδιασμού μας, το οποίο θα είναι πλήρως λειτουργικό μέχρι το τέλος του 2023», εξηγεί ο Ralph Fürderer, Chief Technical Officer, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου της Hager και επόπτης της κατασκευής του δικτύου διανομής.

Αυτή η αποθήκη επιτρέπει την αποθήκευση πολλαπλών προϊόντων από τις διάφορες σειρές του ομίλου. Συνδυάζοντας αυτοματοποιημένες λειτουργίες για συναρμολογούμενα προϊόντα (π.χ. διακόπτες κλπ) και χειροκίνητες λειτουργίες για υπερμεγέθη προϊόντα (trunking,...), το κτίριο ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ένα δρομολόγιο (ή αυτοματοποιημένο σύστημα συλλογής παραγγελιών) επιτρέπει την προετοιμασία πλήρων χαρτοκιβωτίων χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση, παράλληλα με την παραλαβή παραγγελιών λιανικής μέσω εργονομικών σταθμών προετοιμασίας.

Κατά την επίσημη έναρξη της νέας αποθήκης, παρουσία τοπικών εκλεγμένων υπευθύνων και εκπροσώπων των επιχειρήσεων, την Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021, ο Daniel Hager, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της Hager, πρόσθεσε: «Για περισσότερα από 60 χρόνια, αναπτύσσουμε και επενδύουμε στην Αλσατία, στην καρδιά της Ευρώπης. Αυτή η επένδυση των 40 εκατομμυρίων ευρώ αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας αναπτυξιακής στρατηγικής για την εξυπηρέτηση του μέλλοντός μας και των πελατών μας.
Αυτή η επένδυση στην Αλσατία θα ακολουθηθεί από περαιτέρω επενδύσεις σε logistics στη Γαλλία και στη Γερμανία. Αυτά τα δύο νέα τοπικά κέντρα διανομής θα διαχειρίζονται τις αποστολές για τις δύο μεγαλύτερες αγορές του ομίλου, καθώς και για την Αυστρία και την Ολλανδία. Επίσης, θα προμηθεύονται και από την αποθήκη διανομής στο Vendenheim.

Βασικά στοιχεία για την αποθήκη διανομής Vendenheim:
  • 27.500m², συμπεριλαμβανομένων 1.500m² γραφείων
  • 100 εργαζόμενοι στο εργοτάξιο
  • σημεία παράδοσης σε όλο τον κόσμο
  • 60 φορτηγά/ημέρα
  • 30 αποβάθρες
  • 900 έως 1.000 παλέτες αποστέλλονται καθημερινά
  • 1 εκατομμύριο γραμμές παραγγελιών ετησίως
  • 30.000 προϊόντα