Νέοι απαγωγοί υπέρτασης Τύπου 1+2+3

Προστατεύουν πλήρως τις εγκαταστάσεις που είτε τροφοδοτούνται από εναέριο δίκτυο, είτε διαθέτουν Σύστημα Αντικεραυνικής Προστασίας (ΣΑΠ).

Πολλές δυνατότητες σε μικρό χώρο

Τέλεια συνδυασμένη προστασία

Οι νέοι απαγωγοί υπέρτασης συνδυάζουν όλους τους πιστοποιημένους τύπους προστασίας έναντι υπερτάσεων σε 1 μόνο συσκευή, πληρώντας τα νομοθετημένα πρότυπα, εξοικονομώντας χώρο στον πίνακα και χρόνο τοποθέτησης κατά την εγκατάσταση.

Απαραίτητοι σε κάθε είδος εγκατάστασης που τροφοδοτείται από εναέριο δίκτυο ή διαθέτει εξωτερικό σύστημα αντικεραυνικής προστασίας. Παρέχουν προστασία έναντι υπερτάσεων με κυματομορφή 10/350μs η οποία σχετίζεται με τους κεραυνούς. Παρέχεται προστασία στην εγκατάσταση όταν το κεραυνικό ρεύμα διοχετεύεται στον αγωγό ισοδυναμικής σύνδεσης της εγκατάστασης μέσω της γείωσης ή του αλεξικέραυνου.
Τοποθετούνται σε κτίρια με παροχή από εναέρια γραμμή ή/και που διαθέτουν εξωτερικό σύστημα αντικεραυνικής προστασίας (αλεξικέραυνο), όσο το δυνατόν πιο κοντά στην είσοδο, αποτρέποντας την εξάπλωση του κεραυνικού ρεύματος. Συνδυάζονται πάντα με αντικεραυνικά Τύπου 2 για την προστασία των εγκαταστάσεων μέχρι τις συνδεδεμένες συσκευές.

Αποτελούν τη βασική προστασία έναντι υπερτάσεων για όλες τις ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Παρέχουν προστασία έναντι υπερτάσεων από κρουστικά ρεύματα κυματομορφής 8/20μs, που οφείλονται είτε σε έμμεσα κεραυνικά πλήγματα, είτε προέρχονται από το δίκτυο διανομής. Προστατεύουν την εγκατάσταση, τα φορτία και τον εξοπλισμό της εγκατάστασης, σταματώντας την εξάπλωση των υπερτάσεων.
Τοποθετούνται στην αρχή της εγκατάστασης μετά τους απαγωγούς υπέρτασης Τύπου 1 (αν υπάρχουν) στον γενικό πίνακα καθώς και στους υποπίνακες της εγκατάστασης. Πρέπει να τοποθετούνται πριν από ευαίσθητο εξοπλισμό ώστε να τον προστατεύουν από κρουστικά ρεύματα και υπερτάσεις λόγω χειρισμών.

Είναι συσκευές επιμέρους προστασίας, που χρησιμοποιούνται για την προστασία ευαίσθητου ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Με χαμηλή χωρητικότητα εκφόρτισης, οι απαγωγοί υπέρτασης Τύπου 3 συνιστώνται και εγκαθίστανται ως συμπλήρωμα των Τύπου 2 και χαρακτηρίζονται από συνδυασμό κυματομορφών τάσης (1,2/50μs) και ρεύματος (8/20μs).
Τοποθετούνται κοντά στο υπό προστασία ευαίσθητο φορτίο, μετά τον απαγωγό Τύπου 2 και ξεχωριστά σε κάθε γραμμή φορτίου, σε υποπίνακες, σε κανάλια, πολύπριζα γραφείου, σε ενδοδαπέδια κουτιά ή ακόμη και σε κουτιά διακλάδωσης.

Έντυπο απαγωγών υπέρτασης

Μάθετε τα πάντα για τους νέους απαγωγούς υπέρτασης της Hager και προστατέψτε ό,τι έχει αξία

Download

Η κατοικία στο επίκεντρο

Οι νέοι απαγωγοί υπέρτασης Τύπου 1+2+3 δίνουν λύση στις αυξημένες ανάγκες εξοικονόμησης χώρου στον ηλεκτρολογικό πίνακα σε κατοικίες, καθώς με την εγκατάσταση 1 μόνο συσκευής παρέχουν ολοκληρωμένη προστασία που καλύπτει τις απαιτήσεις του νέου προτύπου 60364.

Προστασία υποδομών φόρτισης για εμπορικά κτίρια

Ένας σημαντικός τομέας εφαρμογής είναι η προστασία της υποδομής ηλεκτρικής φόρτισης, ιδιαίτερα σε εμπορικά κτίρια. Για το σκοπό αυτό, ο απαγωγός υπέρτασης συνδυαστικού Τύπου 1+2+3 εγκαθίσταται στον υποπίνακα προστασίας του σταθμού όταν απαιτείται αντικεραυνική προστασία.