Εξοικονόμηση ενέργειας

Ανακαλύψτε τις λύσεις της Hager που θα βελτιστοποιήσουν την κατανάλωση ενέργειας του κτιρίου σας.

Κατά την διάσκεψη του 2012 για την Κλιματική αλλαγή στην Ντόχα του Κατάρ, τα Ηνωμένα Έθνη δεσμεύτηκαν να μειώσουν τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου τουλάχιστον κατά 18% μέχρι το 2020.
Σήμερα τα κτίρια μας αντιπροσωπεύουν το 40% της συνολικής πρωτογενούς καταναλισκόμενης ενέργειας. Καλούμαστε λοιπόν να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας και να ελαττώσουμε την εξάρτησή μας από τα ορυκτά καύσιμα. Να μειώσουμε το κόστος του κύκλου ζωής των κτιρίων μας και να εξοικονομήσουμε χρήματα.
Η Hager έρχεται σε εσάς με λύσεις που θα σας βοηθήσουν σημαντικά να εξοικονομήσετε ενέργεια και χρήματα. Οι λύσεις μας βασίζονται στους εξής τομείς:

  • Μέτρηση: Η δυνατότητα να βλέπετε ανά πάσα στιγμή την κατανάλωση ενέργειας του κτιρίου σας, σας προσφέρει μία ξεκάθαρη εικόνα για το ενεργειακό σας αποτύπωμα. Έτσι ανά πάσα στιγμή μπορείτε να προσαρμόσετε την κατανάλωσή σας πάνω στις ανάγκες σας.

  • Διαχείριση φωτισμού: “Φέρτε το φως την σωστή στιγμή στο σωστό σημείο”. Ο έλεγχος φωτισμού παίζει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση μιας σύγχρονης εγκατάστασης. Οι χρήστες των κτιρίων που επιθυμούν να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους, θα πρέπει να τα εξοπλίζουν με έξυπνα προϊόντα σχεδιασμένα για το σκοπό αυτό: τα προϊόντα αυτά συνθέτουν τις λύσεις εξοικονόμησης ενέργειας της Hager! Λύσεις που επιτρέπουν τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης φωτισμού έως και 90%.

  • Έλεγχος ρολών: Οι έξυπνες λύσεις της Hager σας επιτρέπουν να διαχειρίζεστε αποδοτικά το επίπεδο φωτεινότητας ανάλογα την εποχή και τις ανάγκες σε θέρμανση ή ψύξη. Παραδείγματος χάρη το καλοκαίρι επωφελείστε από την αυτόματη σκίαση ανάλογα με την κίνηση του ήλιου, εξοικονομώντας ενέργεια για κλιματισμό του χώρου σας.

Φωτισμός on demand

Το ηλεκτρικό φως, φωτίζει τα σπίτια μας, τους δρόμους και τις πόλεις, μας δίνει ζωή τη νύχτα. Θα ήταν αδύνατον να φανταστούμε την καθημερινή μας ζωή χωρίς αυτό.

Πλέον από την επάρκεια φωτισμού περνάμε στον έλεγχο και την διαχείρισή του. Ο έλεγχος φωτισμού παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην σύγχρονη διαχείριση των εγκαταστάσεων μας. Όχι μόνο για να παρέχουμε τις ιδανικές συνθήκες άνετης διαβίωσης και εργασίας, αλλά για να πετύχουμε επίσης την μέγιστη δυνατή ενεργειακή ισορροπία.

Οι απαιτήσεις ενέργειας για φωτισμό μπορούν να μειωθούν:

  • Χρησιμοποιώντας ενεργειακά αποδοτικούς λαμπτήρες και φωτιστικά
  • Κατευθύνοντας το φως εκεί που είναι απαραίτητο
  • Έλεγχος του φωτισμού ανάλογα την παρουσία ατόμων
  • Αξιοποιώντας στο μέγιστο τον φυσικό φωτισμό