Μία συσκευή για όλες τις λειτουργίες

Στις μέρες μας, οι χρήστες γεμίζουν ολοένα και περισσότερο τα σπίτια τους με έξυπνες συσκευές και εφαρμογές. Για εσάς, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνδυάζετε μεταξύ τους όλες τις περίπλοκες τεχνολογίες και τα διαφορετικά συστήματα. Πλέον διατίθεται μια νέα και εύκολη λύση. Χρησιμοποιώντας το domovea της Hager, βάζετε τα θεμέλια για τη διασύνδεση όλων των εφαρμογών μιας έξυπνης κατοικίας ή επιχείρησης. Το domovea ενώνει, ελέγχει και οπτικοποιεί – όλα από μία μόνο συσκευή. Προσφέρει ευφυείς λειτουργίες και είναι φιλικό στην καθημερινή χρήση του.
Με τον server οπτικοποίησης domovea η εγκατάσταση KNX απεικονίζεται σε μια οθόνη δίνοντας στο χρήστη την δυνατότητα για την πλήρη και αποτελεσματική διαχείριση του χώρου του. Λειτουργίες όπως ο φωτισμός, τα ρολά, η θέρμανση, ο κλιματισμός, οι κάμερες και τα συστήματα συναγερμού μπορούν να ελεγχθούν από μία οθόνη αφής εγκατεστημένη κεντρικά στο χώρο, ένα smartphone, tablet ή PC μέσω της δωρεάν εφαρμογής domovea διαθέσιμης σε iOS, Android και Windows.
Η δωρεάν εφαρμογή domovea είναι διαθέσιμη σε κινητό, tablet, PCs, οθόνες αφής και Macs.

Νέο περιβάλλον ελέγχου

Είτε πρόκειται για φωτισμό, είτε για σκίαση ή θέρμανση, είτε για έξυπνες IoT συσκευές, κάμερες IP ή έλεγχος θυροτηλεόρασης - το domovea συγκεντρώνει και σας παρουσιάζει όλες τις λειτουργίες του κτιρίου σε μία μόνο εφαρμογή διαθέσιμη σε Android ή iOs κινητά ή tablet.

Το περιβάλλον της εφαρμογής εντυπωσιάζει με τον καθαρό και φιλικό προς τον χρήστη σχεδιασμό του καθώς και τις πολλές επιλογές εξατομίκευσης. Τέλος λόγω του εργονομικού σχεδιασμού του προσαρμόζεται άψογα σε οποιαδήποτε φορητή συσκευή.

Η λύση "όλα σε ένα"

Το domovea συνδέει όλες τις συσκευές KNX, IP και IoTs σε μια ενιαία μονάδα μικρού μεγέθους που καταλαμβάνει έξι θέσεις στον ηλεκτρολογικό πίνακα. Οι δύο εκδόσεις του νέου server οπτικοποίησης domovea basic κωδ. TJA670 και domovea expert κωδ. TJA470 συνδυάζουν πολλαπλές λειτουργίες:

  • Σύγχρονο και εργονομικό περιβάλλον οπτικοποίησης
  • Ενσωμάτωση IoTs και IFTTT
  • IP κάμερες
  • Χρονοπρογράμματα
  • Σύνθετες λειτουργίες λογικής
  • Ενσωμάτωση easytool

Η ενοποίηση του συστήματος KNX με πολλαπλές έξυπνες IoT συσκευές γίνεται εύκολα και παράλληλα ενσωματώνονται υπηρεσίες cloud όπως το IFTTT αυξάνοντας την εμπειρία του τελικού χρήστη.

Ποιές δυνατότητες ελέγχου προσφέρει το domovea στο έξυπνο σπίτι;

Έλεγχος φωτισμού


Για παράδειγμα: Εντολή άφιξης με ενεργοποίηση φωτισμού της κατοικίας.

Έλεγχος ρολών


Ελέγξτε την σκίαση για προστασία από τον ήλιο ή αφήστε τα ρολά να σας ξυπνήσουν το πρωί με χρονική εντολή.

Έλεγχος εισόδου/ εξόδου


Ανοίξτε την πόρτα στον ταχυδρόμο (για να βρείτε το δέμα στο σπίτι όταν επιστρέψετε). * Διαθέσιμη λειτουργία μόνο στην έκδοση domovea expert.

Aπομακρυσμένη παρακολούθηση


Εντοπίστε μια εισβολή ακόμη κι όταν δεν είστε σπίτι, αποκτήστε τον πλήρη έλεγχο έχοντας απομακρυασμένη πρόσβαση στις κάμερες παρακολούθησης.

Ενσωμάτωση IoTs


Το domovea ενώνει το έξυπνο σπίτι με τον κόσμο των IoTs ανοίγοντας ένα ολόκληρο σύμπαν δυνατοτήτων: Alexa, Google, Sonos, Netatmo, Apple Watch αναβαθμίζουν τον έλεγχο της κατοικίας. Το σπίτι πλέον υπακούει στις εντολές του τελικού χρήστη.

IFTTT


Εκτός από τις διάφορες έξυπνες IoT συσκευές, πολλές cloud υπηρεσίες μπορούν επίσης να ενσωματωθούν πλήρως ώστε να συνδεθούν με λειτουργίες KNX, π.χ. μια πρόβλεψη καιρού ενεργοποιεί τη θέρμανση.

Ποια έκδοση domovea χρειάζεστε;

Το server domovea διατίθεται σε δύο εκδόσεις αναλόγως των απαιτήσεων της εγκατάστασης:

  • domovea basic: παρέχει όλες τις απαραίτητες βασικές λειτουργίες σε μία έξυπνη κατοικία.
  • domovea expert: επιτρέπει πιο εκτεταμένες και σύνθετες εφαρμογές τόσο σε έξυπνες κατοικίες όσο και σε επαγγελματικά, εμπορικά και δημόσια κτίρια.

Το εύρος λειτουργιών με μια ματιά:

Ενσωμάτωση του domovea στο σύστημα KNX σε σύντομο χρόνο

Με το domovea, η υλοποίηση του κεντρικού ελέγχου επιτυγχάνεται σε λίγα μόνο βήματα.
  • 1 . Εισαγωγή και σύνδεση του server domovea

    Το αληθινό μεγαλείο μπορείτε να το βρείτε στα μικρά πράγματα: Δύο server οπτικοποίησης domovea κωδ. TJA670 (domovea basic) και κωδ. TJA740 (domovea expert) οι οποίοι καταλαμβάνουν χώρο μόλις 6 στοιχείων στη ράγα του πίνακα.

  • 2. Ανοίξτε το Hager Pilot και ξεκινήστε το domovea

    Με την εφαρμογή Hager Pilot επιτυγχάνεται η διαμόρφωση του domovea καθώς η παράδοση των δικαιωμάτων ελέγχου στον χρήστη. Η θέση σε λειτουργία είναι εφικτή είτε μέσω easy είτε μέσω εισαγωγής αρχείου ETS.

  • 3. Διαμορφώστε το domovea

    Στο καθοδηγούμενο περιβάλλον διαμόρφωσης του έργου, μπορείτε να δημιουργήσετε τις λειτουργίες σύμφωνα με την δομή του κτιρίου, να πραγματοποιήσετε την ενσωμάτωση IoT συσκευών και υπηρεσιών, να δημιουργήσετε τις απαιτούμενες λειτουργίες λογικής και να διαχειριστείτε τις μετρήσεις ενέργειας.

  • 4. Ενεργοποιήστε την εφαρμογή και ξεκινήστε τη λειτουργία

    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή domovea άμεσα για να ελέγξετε όλες τις προγραμματισμένες λειτουργίες και την συνολική ορθότητα της οπτικοποίησης. Απλά χρησιμοποιώντας τα myHager στοιχεία εγκαταστάτη για πρόσβαση στην client εφαρμογή.

Εκπαιδευτικά βίντεο domovea

Δείτε τα παρακάτω βίντεο και εμβαθύνετε στις δυνατότητες που προσφέρει το νέο domovea: