KNX quicklink

Είτε πρόκειται για ανακατασκευή, είτε για ανακαίνιση, πολλές φορές διστάζετε να ξεκινήσετε εργασίες που διαρκούν για μεγάλο χρονικό διάστημα ή έχουν αυξημένο κόστος. Με τις νέες ασύρματες λύσεις quicklink της Hager δεν χρειάζονται πλέον σκαψίματα, γκρεμίσματα και σοβατίσματα.

Μέσω ασύρματων εντολών μπορείτε να διαμορφώσετε τις ιδανικές συνθήκες στον χώρο σας ρυθμίζοντας τα επίπεδα φωτισμού ή ελέγχοντας τα ρολά και τις τέντες σε όλο το σπίτι από οπουδήποτε χωρίς επιπλέον καλωδίωση ή μερεμέτια. Ο ασύρματος έλεγχος μπορεί να γίνει μέσω επίτοιχων ασύρματων διακοπτών που μπορούν εύκολα να επικολληθούν σε όποιο σημείο επιλέξετε, ή ακόμα και από ένα τηλεχειριστήριο. Σε συνδυασμό με το coviva, μπορείτε να ελέγχετε την εγκατάστασή σας μέσω του smartphone ή του tablet σας και άνετα να διαχειρίζεστε τις έξυπνες λειτουργίες είτε είστε στο σπίτι
είτε όχι.

Το quicklink επιτρέπει τον ασύρματο έλεγχο πολυάριθμων λειτουργιών ενός κτιρίου – φωτισμός, ρύθμιση φωτεινότητας, φωτισμός κλιμακοστασίου, σκίαση, ρολά, τέντες ή πόρτες γκαράζ κ.α.

Διακόπτες berker με ασύρματη επικοινωνία

Η αντικατάσταση ενός συμβατικού διακόπτη με έναν έξυπνο διακόπτη ασύρματης επικοινωνίας είναι το μόνο που χρειάζεται ο χρήστης, ώστε να αποκτήσει την άνεση του ασύρματου ελέγχου του φωτισμού ή των ρολών στην εγκατάστασή του, δυνατότητες που μέχρι σήμερα ήταν συνυφασμένες μόνο με την προϋπόθεση υπάρχουσας καλωδίωσης KNX BUS.

Οι έξυπνοι διακόπτες KNX-RF quicklink ελέγχονται ασύρματα από τηλεχειριστήρια ή ακόμη και από άλλους μηχανισμούς quicklink. Η εγκατάσταση ολοκληρώνεται με τη νέα μονάδα οπτικοποίησης Coviva η οποία δίνει τον πλήρη έλεγχο στον χρήστη από το κινητό ή το tablet του.

Απεριόριστες "έξυπνες" επιλογές
Οι αμέτρητες δυνατότητες έξυπνων ασύρματων λειτουργιών σε συνδυασμό με την ευρεία επιλογή σχεδιαστικών γραμμών της berker καλύπτουν κάθε τεχνική και αρχιτεκτονική απαίτηση.

Δείτε τα προϊόντα

Ασύρματα micro modules

Η γκάμα των micro modules αναβαθμίζει την ηλεκτρική εγκατάσταση, προσφέροντας τη δυνατότητα ασύρματου ελέγχου φωτισμού, ρολών, τεντών και πολλαπλών ακόμη αυτοματισμών.

Οι συσκευές τοποθετούνται εύκολα κατά το στάδιο της ανακαίνισης σε απλά κουτιά διακοπτών διατηρώντας το υπάρχον διακοπτικό υλικό της εγκατάστασης. Η δυνατότητά τους να στέλνουν και να λαμβάνουν ασύρματες εντολές, αλλά και η συμβατότητά τους με διακόπτες ή μπουτόν προσφέρουν τη μέγιστη ευελιξία σύμφωνα με τις ανάγκες του χρήστη.

Τώρα κάθε απλός διακόπτης αναβαθμίζεται και αποκτά έξυπνες λειτουργίες όπως έλεγχος από τηλεχειριστήριο ή το κινητό τηλέφωνο. Επιπλέον, ομαδικές εντολές ρολών και σενάρια άφιξης αναχώρησης από το σπίτι από γίνονται πραγματικότητα χάρη στο συνδυασμό των απλών υφιστάμενων διακοπτών με τα micromodules!

Δείτε τα προϊόντα

Τηλεχειριστήρια quicklink - Υψηλό επίπεδο άνεσης

Τα τηλεχειριστήρια quicklink αναβαθμίζουν την διαβίωση του χρήστη καθώς δεν απαιτείται η μετακίνησή του για να αλλάξει τις συνθήκες στον χώρο.

Απολαύστε την ταινία σας χωρίς να ανησυχείτε για ένα ξεχασμένο φως, το τηλεχειριστήριο πάνω στο τραπέζι θα δώσει την λύση. Ο έλεγχος του σπιτιού δεν θα μπορούσε να είναι πιο ευχάριστος.

Τα τηλεχειριστήρια quicklink είναι ελέυθερα προγραμματιζόμενα για να προσαρμόζονται ακριβώς στις ανάγκες της κατοικίας σας. Πολλαπλές επιλογές είναι εφικτές, από μια απλή ρύθμιση φωτεινότητας μέχρι τον ομαδικό έλεγχο ρολών ή ακόμη και εξατομικευμένα σενάρια άνεσης.

Δείτε τα προϊόντα

Μέθοδος προγραμματισμού quicklink

Η γκάμα quicklink βασίζεται στον κοινό τρόπο προγραμματισμού των ασύρματων συσκευών της, χωρίς εργαλεία, εξοπλισμό ή λογισμικό, χρησιμοποιώντας μόνο τα μπουτόν που βρίσκονται πάνω στις συσκευές. Όλες οι ασύρματες συσκευές quicklink συνδυάζονται μεταξύ τους και μπορούν να λειτουργήσουν σε μια απλή εγκατάσταση. Η ρύθμιση επιτυγχάνεται με αντιστοίχιση ενός πομπού με έναν ή περισσότερους δέκτες (ενεργοποιητές), για την υλοποίηση της επιθυμητής λειτουργίας.

1. Εκκίνηση προγραμματισμού

Πατήστε στιγμιαία το μπουτόν διαμόρφωσης “CFG” του πομπού. Το LED CFG του πομπού και όλων των δεκτών εντός εμβέλειας αναβοσβήνουν. Ο πομπός και οι δέκτες είναι τώρα σε κατάσταση διαμόρφωσης.

2. Επιλογή πλήκτρου εντολής

Πατήστε στιγμιαία το πλήκτρο που θα ελέγξει τον δέκτη. Το LED CFG του πομπού αναβοσβήνει για 1s προς επιβεβαίωση.

3. Επιλογή της λειτουργίας

Επιλέξτε με βάση τον πίνακα λειτουργιών την επιθυμητή λειτουργία με διαδοχική πίεση του μπουτόν “FCT” του δέκτη. Οι διαθέσιμες λειτουργίες εμφανίζονται με χρωματική κωδικοποίηση στο LED του μπουτόν “FCT” του δέκτη (σύμφωνα με τη λίστα). Πίνακας λειτουργιών

4. Επικύρωση της λειτουργίας

Κρατήστε πατημένο πάνω από 2 δευτερόλεπτα το μπουτόν “FCT” του δέκτη μέχρι το LED “CFG” να αρχίσει να αναβοσβήνει. Η λειτουργία που υποδεικνύεται από το χρώμα του LED “FCT” επικυρώνεται.

5. Τερματισμός προγραμματισμού

Πατήστε στιγμιαία το μπουτόν “CFG” του πομπού. Τα LED όλων των δεκτών και του πομπού σβήνουν. Τέλος προγραμματισμού!

Μάθετε περισσότερα...

Κι άλλες λύσεις για έξυπνες κτιριακές εγκαταστάσεις

Ασύρματα micro modules

Αναβαθμίστε τις υπάρχουσες ηλεκτρικές σας εγκαταστάσεις με τις ασύρματες λύσεις της Hager. Η απάντηση στην ανάγκη για γρήγορη ανακαίνιση, χωρίς πολυέξοδες εργασίες είναι μονάδες μικρού μεγέθους, τα micro modules τα οποία χρησιμοποιούν ασύρματη επικοινωνία μεταξύ τους και παράλληλα επιτρέπουν προαιρετικά την διατήρηση του υφιστάμενου διακοπτικού υλικού.

Μάθετε περισσότερα

Coviva: Το σπίτι αποκτά νέο ενδιαφέρον

Το coviva σας δίνει τη δυνατότητα να ελέγχετε το σπίτι σας μέσω κινητού, για παράδειγμα να ανοίξετε τον θερμοσίφωνα καθώς φεύγετε από τη δουλειά ώστε όλα να είναι έτοιμα όταν φτάσετε εκεί. Ελέγξτε τον φωτισμό τα ρολά και τα υπόλοιπα συστήματά μέσω της εφαρμογής, από οπουδήποτε ανά πάσα στιγμή. Χωρίς ειδικές καλωδιώσεις το coviva μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα από τον ηλεκτρολόγο σας.

Μάθετε περισσότερα

Domovea: συνδέει. ελέγχει. οπτικοποιεί.

Σήμερα, τα σπίτια γεμίζουν ολοένα και περισσότερο με έξυπνες συσκευές και εφαρμογές. Για εσάς, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να συνδυάζετε μεταξύ τους όλες τις περίπλοκες τεχνολογίες και τα διαφορετικά συστήματα. Χρησιμοποιώντας το domovea της Hager, βάζετε τα θεμέλια για τη διασύνδεση όλων των εφαρμογών μιας έξυπνης εγκατάστασης.

Μάθετε περισσότερα