Οικιακοί πίνακες για εφαρμογές πολυμέσων  

 

Κατά τη μελέτη ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, οι περισσότεροι έχουν στο μυαλό τους τις γραμμές καλωδίωσης, τους ρευματοδότες και τους διακόπτες. Ο έξυπνος μελετητής που σκέφτεται μακροπρόθεσμα δημιουργεί ένα «ολοκληρωμένο δίκτυο», το οποίο εκτός των κλασικών καλωδίων διανομής ενέργειας, περιλαμβάνει και δίκτυο ομοαξονικών καλωδίων ή/και δίκτυο Ethernet.

Σε αντίθεση με τις συνήθεις λύσεις Wi-Fi και δικτύωσης, εξασφαλίζεται η μέγιστη ταχύτητα μετάδοσης με αξιοπιστία και ασφάλεια από παρεμβολές. Ο κεντρικός κόμβος της κυκλοφορίας των δεδομένων βρίσκεται σε ένα ξεχωριστό πίνακα, στο κέντρο της εγκατάστασης. Πιο συγκεκριμένα, επιτυγχάνεται αμφίδρομη επικοινωνία σε όλα τα δωμάτια στα επιθυμητά σημεία.

Με την εγκατάσταση και χρήση των κατάλληλων συσκευών η πρόσβαση στο δίκτυο είναι διαθέσιμη προς όλους τους χρήστες στα σημεία εργασίας τους, είτε ενσύρματα, είτε ασύρματα.

Volta multimedia

Η νέα έκδοση volta multimedia είναι κατάλληλη για εφαρμογές πολυμέσων όπως για παράδειγμα η δικτύωση ενός γραφείου ή μιας κατοικίας. Όλα τα στοιχεία επικοινωνίας τοποθετούνται στο εσωτερικό του απευθείας επάνω σε ράγα, ή μέσω patch panel. Τα patch panel τοποθετούνται στο άνω μέρος του πίνακα ενώ οι ενσωματωμένες...

Περισσότερα

Volta hybrid

Ο πίνακας volta hybrid, ύψους 5 σειρών είναι η βέλτιστη λύση όταν υπάρχει λίγος διαθέσιμος χώρος. Τόσο το κύκλωμα διανομής ισχύος όσο και το κύκλωμα διανομής δεδομένων στεγάζονται πίσω από την ίδια πόρτα πίνακα. Αυτή η λύση όχι μόνο εξοικονομεί χώρο στην κατοικία αλλά δείχνει και ωραία!

Περισσότερα