Aνιχνευτές κίνησης

Aνιχνευτές κίνησης

Προορίζονται για την αυτόματη ενεργοποίηση κυκλωμάτων φωτισμού σε χώρους διέλευσης ατόμων όπως διάδρομοι, σκάλες, χωλ. Διαθέτουν αισθητήρες υπέρυθρων ακτίνων και τρίμερ ρύθμισης της επιθυμητής φωτεινότητας ενεργοποίησης, ώστε τα κυκλώματα φωτισμού να ενεργοποιούνται μόνο όταν ο φυσικός φωτισμός δεν είναι επαρκής. Οι ανιχνευτές κίνησης αποτελούν την ιδανική λύση για την εξοικονόμηση ενέργειας στα κυκλώματα φωτισμού των σύγχρονων εγκαταστάσεων.

Aνιχνευτές κίνησης εξωτερικών χώρων (επίτοιχοι IP55)

Οι ανιχνευτές κίνησης εξωτερικών χώρων στοχεύουν στον αυτόματο έλεγχο του φωτισμού στις κατοικίες και τα επαγγελματικά κτίρια. Λειτουργούν ενεργοποιώντας τον φωτισμό μόλις ανιχνεύσουν την κίνηση ενός ατόμου στην περιοχή που επιτηρούν. Είναι κατάλληλοι για χρήση σε ανοιχτούς χώρους parking, πυλωτές, εξωτερικούς διαδρόμους, κήπους κ.ά. Εξοικονομούν ενέργεια ενεργοποιώντας τον φωτισμό μόνο όταν είναι απαραίτητο. Η σειρά είναι εξοπλισμένη με φακούς Fresnel οι οποίοι εγγυώνται υψηλή ευαισθησία ανίχνευσης.

Πολλαπλές δυνατότητες στήριξης

  • επίτοιχη στήριξη σε τοίχο
  • επίτοιχη στήριξη σε οροφή (μέσω εξαρτήματος για
    κωδ. EE82X και EE83X)
  • στήριξη σε εσωτερικές και εξωτερικές γωνίες (μέσω εξαρτήματος κωδ.
    ΕΕ825, ΕΕ826, EE855, EE856)

Δείτε τα προϊόντα

Aνιχνευτές κίνησης οροφής εσωτερικών χώρων

Οι ανιχνευτές εσωτερικών χώρων προσφέρουν αποδοτικότερη διαχείριση του φωτισμού στα κτίρια καθώς λειτουργούν ενεργοποιώντας τον φωτισμό μόλις ανιχνεύσουν την κίνηση ενός ατόμου στην περιοχή που επιτηρούν όταν η φωτεινότητα δεν καλύπτεται με φυσικό τρόπο μέσω των παραθύρων.

Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται τουλάχιστον 30% εξοικονόμηση στην ηλεκτρική ενέργεια που απαιτείται για τον φωτισμό καθώς λειτουργεί μόνο όταν είναι απαραίτητος. Ταυτόχρονα η αυτοματοποιημένη χρήση του φωτισμού προσφέρει μείωση στην συχνότητα αντικατάστασης των λαμπτήρων και αντίστοιχα μείωση στα έξοδα συντήρησης του κτιρίου.

Δείτε τα προϊόντα